2 Μαΐου 2024
  • 2 Μαΐου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς ο Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει στην… σύνταξη τον Αλέξη

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς ο Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει στην… σύνταξη τον Αλέξη

By on 7 Ιουνίου 2023 0 191 Views

Έχουν γραφτεί πολλά τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά μετά το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μόνο οι καλά γνωρίζοντας στην Χαριλάου Τρικούπη πίστευαν. Ειδικά, τα στελέχη που ήταν κοντά στην ηγετική ομάδα.

 

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

 

Ωστόσο, οι προσεχείς εκλογές, ενδεχομένως μπορεί να αλλάξουν πολλά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Να αλλάξουν δηλαδή οι ισορροπίες. Και ο Ανδρουλάκης, μπορεί και να έχει την χρυσή ευκαιρία να γυρίσει για τα καλά το παιχνίδι και να δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να συνταξιοδοτηθεί…

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με στοχευμένες πολιτικές, τις οποίες μπορεί ο ίδιος να ακολουθεί, ωστόσο ορισμένα στελέχη δείχνουν ξεκάθαρα στα κανάλια πως έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους.

Όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρχηγικό κόμμα, όπως το θεωρούν κάποιοι, για να δημιουργήσουν ρωγμές. Σαφώς και η ηγετική ομάδα έχει διαφορετικές απόψεις, οι οποίες εκφράζονται σε συσκέψεις την Χαριλάου Τρικούπη. Όμως, υπάρχει μια πολιτική… τρύπα, που ακόμα την εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει στο ψυχολογικό όριο του 20%.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι «σύντροφοι» που στήριξαν την Κουμουνδούρου, θεωρούν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα ως το χαρτί που έχει ξεφτίσει. Επιζητούν νέα πρόσωπα, και ο Ανδρουλάκης μπορεί να είναι αυτός που θα φέρει πίσω τους «πασόκους» που ποτέ δεν έκρυψαν την κομματική τους ταυτότητα αλλά είχαν επιλέξει άλλες κομματικές πολιτείες.

Το «μπάχαλο» των προηγούμενων χρόνων, δείχνει να μένει στο παρελθόν. Όσο και εάν κάποιοι πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν να βάζουν τρικλοποδιές, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αποκτάει πάλι τον βηματισμό του, να μπαίνει σωστά στις ράγες, με το βλέμμα της ηγετικής ομάδας να είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ λαβωμένο και χωρίς… επιστροφή.

Προφανώς και απομένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Εννοείται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Η Ν.Δ., για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναλυθούν τις επόμενες ημέρες, παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή, μέχρι να γίνει η πολιτική… στραβή. Και όπως έχει δείξει η ιστορία, αυτό θα συμβεί.

Εκεί, θα αναμετρηθούν οι πάντες και τα πάντα.

Εκεί, θα γίνει το μεγάλο crash test.

Τι ερώτημα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ αντέξει…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *