21 Μαΐου 2024
  • 21 Μαΐου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μητσοτάκης: Πρέπει να ανανεωθεί η συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια

Μητσοτάκης: Πρέπει να ανανεωθεί η συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια

By on 15 Μαΐου 2023 0 215 Views

Το μήνυμα σε αυστηρό ύφος ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εξέπεμψε σε ομιλία του νωρίτερα στο Ζωγράφου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει» είπε, τονίζοντας πως «δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει σχόλιο καθώς αναμένεται ο δεύτερος γύρος, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που διαχειρίστηκε την επιθετικότητα της Τουρκίας, επένδυσε στις ένοπλες δυνάμεις, έχτισε συμμαχίες και έκανε ευρωπαϊκά τα ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας. «Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «ο δρόμος τον οποίον έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας είναι ένας δρόμος που πρέπει να είναι δρόμος χωρίς επιστροφή» και συμπλήρωσε πως πρέπει να ανανεωθεί η «συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν» και ότι «Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο» για να συμπληρώσει πως «Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό». Αντίθετα «Εμείς, όμως, θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, γιατί εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, το πώς θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ» είπε και αναφέρθηκε στις επενδύσεις και σε περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, λέγοντας πως «Να ξέρετε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της ριζικής αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και τόνισε πως «Είναι προσωπικό μου στοίχημα να επενδύσουμε στα νοσοκομεία μας, να καλύψουμε τα κενά, να κάνουμε 10.000 προσλήψεις, νοσηλευτών πρωτίστως και γιατρών, την επόμενη τετραετία».

Τέλος, έστειλε και το μήνυμα για την κάλπη της 21ης Μαίου, λέγοντας πως «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου, τόσο πιο σίγουρος θα είμαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι και πάλι η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Ελλάδος». «Δεν πρέπει, λοιπόν, σε καμία περίπτωση, να επιτρέψουμε στον τόπο να κυλήσει πίσω. Γι’ αυτό και όταν μιλάω για το απλό δίλημμα «μπροστά η πίσω» ακριβώς αυτό εννοώ» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *