18 Οκτωβρίου 2024
  • 18 Οκτωβρίου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Δεν ανασταίνεται ο Ανδρέας ούτε θα επανέλθουν Τσίπρες-Καραμανλήδες και Σαμαράδες»

«Δεν ανασταίνεται ο Ανδρέας ούτε θα επανέλθουν Τσίπρες-Καραμανλήδες και Σαμαράδες»

By on 12 Οκτωβρίου 2024 0 18 Views

Ας είμαστε ρεαλιστές. Κάποια κόμματα είναι συνυφασμένα με τους ηγέτες τους. Μπορεί να υπήρξαν περίοδοι ακμής και με άλλους αρχηγούς, πλην όμως είχαν ήδη χάσει την ψυχή τους.

Είχαν μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα έπαψε να υφίσταται το 1996 μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Το αυτό συνέβη και με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την κατραπακιά του 17%.Σήμερα απλά μετά τον αποκλεισμό Κασσελάκη μπήκε και η σφραγίδα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου για τον συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό. Τα μνημόνια καταβαράθρωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που κυβερνούσαν έως τότε και ο καταγγελτικός και φουλ πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ του 2015 αναρριχήθηκε στην εξουσία με το ανεπανάληπτο 36% για ένα κόμμα που πρέσβευε την ριζοσπαστική αριστερά.

Τα μνημόνια ολοκληρώθηκαν και επανήλθαμε στην κανονικότητα; Αμ δέ. Η πανευρωπαϊκή υποχώρηση των κεντροαριστερών κομμάτων λόγω ένδειας λύσεων για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στα ultra δεξιά κόμματα να κυριαρχήσουν. Νέες δυνάμεις (προερχόμενες από παλιά) έρχονται στο προσκήνιο και όσοι ονειρεύονται επάνοδο σε κυβερνητικούς θώκους εκμεταλλευόμενοι την ζαλάδα του συστήματος θα απογοητευτούν οικτρά.

Δεν ανασταίνεται ο Ανδρέας ούτε θα επανέλθουν Τσίπρες-Καραμανλήδες και Σαμαράδες. Το χρονοντούλαπο της ιστορίας τους κατάπιε όλους.

Δημήτρης Χαλκιάς

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *