28 Απριλίου 2024
  • 28 Απριλίου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Τρία ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Τρία ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

By on 9 Αυγούστου 2023 0 327 Views

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την ελληνική κοινωνία. Και όχι μόνο. Ενώ λοιπόν η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την αδόκητη απώλεια του 29χρονου, παραμένουν τα ερωτήματα για τις παραλείψεις των υπευθύνων, που δεν έκοψαν τον δρόμο των χούλιγκαν για την δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, τρία είναι τα βασικά ερωτήματα, σχετικά με την αποτυχία αποτροπής της εγκληματικής επίθεσης, των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που ζητούν απάντηση:

  1. Γιατί, δεν ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα, όταν εσωτερικά έγγραφα της ΕΛΑΣ που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν ότι οι εγκληματικές προθέσεις των Κροατών χούλιγκαν ήταν γνωστές τουλάχιστον δύο μέρες πριν την δολοφονική επιδρομή.
  2. Γιατί, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν το πρωί της Δεύτερα για τη φάλαγγα των Κροατών χούλιγκαν, από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς Ιωαννίνων, δεν υπήρξε επιχείρηση για να μπλοκαριστούν σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους προς την Αθήνα, από τις Εθνικές οδούς.
  3. Γιατί πλέον το βράδυ της Δευτέρας, όταν η εγκληματική ομάδα έφτασε στην Αθήνα αγνοήθηκαν οι ενημερώσεις, τόσο του τμήματος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και του σταθμάρχη του ΗΣΑΠ, ο οποίος ανέφερε ότι: «Πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό “Ειρήνη”. Ακόμα και τότε, με προφανή τον στόχο, 2-3 διμοιρίες ΜΑΤ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επίθεση.
Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *