28 Απριλίου 2024
  • 28 Απριλίου 2024

Ιωακειμίδης κατά Πατούλη και… τρία ψέματα

By on 21 Ιουλίου 2023 0 290 Views

Τρία ψέματα καταλογίζει στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ειδικότερα, τον κατηγορεί ότι εμφανίστηκε μετά από μέρες απουσίας για να παραπληροφορήσει σχετικά με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων και σχετικά με τις καθυστερημένες προμήθειες μηχανημάτων της Περιφέρειας για την αντιπυρική περίοδο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Ιωακειμίδη:

«Μετά από 5 μέρες απουσίας ο κρυπτόμενος περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης εμφανίσθηκε στο YouTube. Μετά την γενική κατακραυγή, για την απουσία του και τον καθυστερημένο διαγωνισμό για την μίσθωση υδροφόρων και μηχανημάτων,, στη δήλωσή του μας είπε τρεις «αλήθειες Πατούλη», δηλαδή σε απλά Ελληνικά τρία ψέματα.

  • 1η «αλήθεια Πατούλη»: Από την πρώτη μέρα δουλεύει αθόρυβα κι αποτελεσματικά δίπλα στο πυροσβεστικό Σώμα.

Πραγματικότητα: Δεν ήταν στις φωτιές, δεν συμμετείχε, εκτός μιας σύσκεψης, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕΔΙΚ). Πώς ακριβώς ήταν συνεχώς δίπλα στους πυροσβέστες και εθελοντές; Νοερά;

  • 2η «αλήθεια Πατούλη»: Εργάζεται για να αποζημιωθούν οι συμπολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους.

Πραγματικότητα: Η περιφέρεια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την καταγραφή και πιστοποίηση των ζημιών. Υπεύθυνοι είναι οι δήμοι. Ούτε έχει σχέση με τις αποζημιώσεις. Άρα ο κ. Πατούλης μεριμνά για τις καταστροφές όσο και για τις φωτιές. Νοερά!

  • 3η «αλήθεια Πατούλη»: Ο διαγωνισμός δεν καθυστέρησε. Η Περιφέρεια είχε προμηθευτεί τα μηχανήματα.

Πραγματικότητα: Ο διαγωνισμός καθυστέρησε αυτονόητα. Έγινε στις 15 Ιουλίου. Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου. Η Περιφέρεια είχε μηχανήματα αλλά με απευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους». Αυτό στηλιτεύθηκε. Όχι από τους αντιπάλους του κ. Πατούλη. Επισήμως καταγράφηκε, μετα από έλεγχο, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Συνοψίζουμε: Για τρία πράγματα μίλησε ο Περιφερειάρχης , τρία ψέματα είπε. Εμείς, ο «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, σε κάθε δήμο, σε κάθε καλή και κακή στιγμή, στήριγμα των πολιτών και αρωγός των προσπαθειών τους».

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *