20 Απριλίου 2024
  • 20 Απριλίου 2024
  • Home
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Αντετοκούμπο: «Θέλω να ζήσω ξανά το συναίσθημα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος»

Αντετοκούμπο: «Θέλω να ζήσω ξανά το συναίσθημα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος»

By on 5 Απριλίου 2023 0 115 Views

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάληψη του κορυφαίου ρεκόρ του ΝΒΑ έκαναν οι Μπακς, που επικράτησαν των Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον με 140-128. Μετά τη λήξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το ματς, για την πιθανότητα οι Μπακς να κατακτήσουν τον τίτλο αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα έδρας και ενός Game 7 στο Μιλγουόκι. Επίσης δήλωσε «πεινασμένος» ενώ τόνισε πως θέλει να ζήσει ξανά το συναίσθημα του πρωταθλητή.

 

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

 

Για την εμφάνιση των Μπακς που οδήγησε στην νίκη: «Ήταν μία ομαδική προσπάθεια. Όλοι βοήθησαν και έπαιξαν σκληρά. Προφανώς παίζοντας με τόσες απουσίες και χάνοντας τον Κόνατον μέσα στο παιχνίδι βγήκαν παιδιά μπροστά. Μας βοήθησαν να πάρουμε την νίκη. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Σήμερα είχαμε κάποιες καλές στιγμές που χτίσαμε καλές συνήθειες. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε το ματς με το Σικάγο και να πάρουμε την νίκη».

 

Για το τι πρέπει να κάνουν οι Μπακς στα playoffs: «Πρέπει να βελτιωθούμε. Προφανώς πιστεύω ότι είμαστε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, να χτίσουμε την χημεία μας, να περνάμε καλά. Να χτίζουμε καλές συνήθειες κάθε μέρα. Είμαστε σπουδαία ομάδα με προοπτική. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτή τη λίγκα, δεν γίνεται να περιμένουμε ότι θα κάνουμε περίπατο. Πρέπει να παλέψουμε, να χτίσουμε σωστά σωματικά και πνευματικά, να τα δώσουμε όλα και με λίγη τύχη να τα πάμε καλά».

 

Για το αν θα παίξει ρόλο για τους Μπακς και την ψυχολογία τους ότι στο παρελθόν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν. Όταν εστιάζεις στο παρελθόν δεν μπορείς να δημιουργήσεις πράγματα στο μέλλον. Σε κρατάει πίσω. Ήταν σπουδαίο που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό ήταν πριν δύο χρόνια. Τότε είχα ένα παιδί και τώρα έχω δύο παιδιά. Είναι παλιά νέα. Το θέμα είναι το τώρα. Θα είμαστε αρκετά πεισματάρηδες; Θα είμαστε ικανοποιημένοι; Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Θέλω να κατακτήσω και άλλο πρωτάθλημα. Θέλω να ζήσω αυτό το συναίσθημα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να το κερδίσουμε, δεν θα συμβεί έτσι απλά. Θέλω να νιώσω πάλι το συναίσθημα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Έχουμε πολλά παιδιά που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να γράψουμε ξανά ιστορία φέτος, να μην μείνουμε στο 2021».

 

Για το αν περίμενε να επηρεάσει το παγκόσμιο μπάσκετ όταν μπήκε στο NBA: «Όχι, όχι, όχι. Ήμουν παιδί όταν ήρθα στην λίγκα και προσπάθησα να προσαρμοστώ, να ταιριάξω, να μάθω τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω την ομάδα. Να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου. Ποτέ δεν περίμενα να βρεθώ στην θέση που βρίσκομαι. Έχω δουλέψει σκληρά, αλλά είμαι στου δρόμου τα μισά. Θέλω να παίξω 20 χρόνια στην λίγκα. Πρέπει να συνεχίσω να μαθαίνω, να βελτιώνομαι, να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, να παίζω για την νίκη. Είμαι ευλογημένος που ο Θεός με έχει φέρει σε αυτή την θέση. Δεν το θεωρώ δεδομένο και δεν περίμενα ότι θα ενέπνεα τόσο κόσμο στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *