21 Οκτωβρίου 2024
  • 21 Οκτωβρίου 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Ο,τι του φανεί του έκπτωτου… Στεφανή – Από που θα βρεθούν 15 εκατ. ευρώ για νέο κόμμα;

Ο,τι του φανεί του έκπτωτου… Στεφανή – Από που θα βρεθούν 15 εκατ. ευρώ για νέο κόμμα;

By on 20 Οκτωβρίου 2024 0 5 Views

Ως «Ψιθυριστής» εκτός από το να χώνομαι όσο πιο βαθιά μπορώ στα άδυτα των αδύτων της εξουσίας, έχω ιερή υποχρέωση να παρακολουθώ και τον ανταγωνισμό στην ενημέρωση, έντυπη και ηλεκτρονική.

 

Γράφει ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

Από το πρωί του Σαββάτου επικρατεί κάποιος… χαμός εξαιτίας ενός δημοσιεύματος που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη – όσο χαμό μπορεί να σηκώσει ακόμα το… απόκομμα που κάποτε κυβέρνησε τον τόπο και ο έκπτωτος πρόεδρός του.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου μέσα από τη στήλη του «Στίγμα», στα Νέα του Σαββατοκύριακου, ο πολύς Στέφανος φέρεται ειπών ότι θα εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον ότι θα βρει τα 15 εκατ. που χρειάζονται για να στήσει το νέο κόμμα που έχει στα σκαριά!

Η αλήθεια είναι ότι από τον -κάτι σαν- ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξουμε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, με ποιον/ποιους θα πάνε και ποιον/ποιους θ’ αφήσουν. Άλλη μια αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ, παρά την αναμονή της δημοσκοπικής εκτόξευσης, δεν τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις, λόγω… woke ατζέντας. Μην ταράζεστε! Έτσι ακριβώς μου το είπαν αν κι εγώ άλλα ψυχανεμίζομαι…

Άσχετα από το αν διέψευσε ή όχι το δημοσίευμα ο κ. Κασσελάκης, προκύπτουν κάποια ερωτήματα…

Πρώτον: Αυτές τις «παθογένειες» που επικαλείται δεν τις γνώριζε; Κανείς δεν του είχε μιλήσει γι αυτές όταν εμφανιζόταν ως… παράκλητος και καθόλου ουρανοκατέβατος, για να γίνει αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη;

Δεύτερον: Εχει αντιληφθεί ο πολύς Στέφανος ότι το πολιτικό του κεφάλαιο -όποιο τέλος πάντων διέθετε- έχει εξαντληθεί;

Τρίτον: Τα σχέδια του τα γνωρίζει κάνας άλλος χριστιανός πλην του Τάιλερ; Ο Αλέξης για παράδειγμα. Θυμίζω ότι ο πρώην πρωθυπουργός την Τρίτη θα παρουσιάσει την πλατφόρμα του. Έχει κι αυτό τη σημασία του…

Τέταρτον: Επειδή όταν μπαίνουν τα λεφτά στη μέση το πράγμα παύει να είναι γραφικό, αυτά τα 15.000.000 ευρώ που «θα βρεθούν» όπως είπε, πως και -κυρίως- πόθεν θα βρεθούν; Γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, αγαπητέ Στέφανε!

 

Το δημοσίευμα των «Νέων»

Και επειδή σέβομαι απόλυτα τον κόπο των εμπειρότερων εμού συναδέλφων και τα χρόνια τους στο… κουρμπέτι αναδημοσιεύω αυτούσιο το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου με τίτλο «Το νέο κόμμα και τα χρήματα»

«Ο έκπτωτος πρόεδρος Κασσελάκης μιλάει. Και μιλάει πολύ. Δηλαδή, πώς μιλάει; Βρίσκεται κάπου, του ανοίγουν κουβέντα, κάποιος τον ρωτάει κάτι, κι εκείνος χωρίς να φιλτράρει την ερώτηση, και πολύ περισσότερο χωρίς να εξετάζει ποιος είναι αυτός που τον ρωτάει, και γιατί ενδεχομένως του υποβάλλει τη συγκεκριμένη ερώτηση, απαντάει. Και απαντάει χειμαρρωδώς – αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι. Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του. Κάποιος τον ρωτάει «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;», κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει, όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οτι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου «ΣΥΡΙΖΑ». Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το «πού θα βρεθούν» τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα…».

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *