18 Οκτωβρίου 2024
  • 18 Οκτωβρίου 2024

Το πρωινό τηλεφώνημα του «πασόκου» φίλου μου…

By on 17 Οκτωβρίου 2024 0 25 Views

Ο «Ψιθυριστής» έλαβε χθες το πρωί ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής παλιός φίλος και συμφοιτητής, αναντάμ παπαντάμ ΠΑΣΟΚος, της μεσαίας τάξης των στελεχών του κινήματος στην επαρχία.

 

Γράφει ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

 

«Ψηλέ, μην εκπλαγείς εάν στις επόμενες δημοσκοπήσεις μας δεις το στο 20%», μού είπε περιχαρής ο καλός φίλος. Σαν καλός ακροατής δεν άφησα το τηλέφωνο να μου πέσει από τα χέρια. «Δηλαδή μου λες ότι ο Κυριάκος θα βρει μπροστά του επιτέλους αντιπολίτευση…» του αντέτεινα. «Ακριβώς» μου απαντάει και αφού είπαμε μερικά ακόμα άσχετα κλείσαμε…

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα το συγκεκριμένο τηλεφώνημα και με έκπληξη διαπίστωσα, κάνοντας κι εγώ με τη σειρά κάποιες άλλες επαφές, ότι ο συνομιλητής μου είχε ένα δίκιο.

Κατ’ αρχάς στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί συγκρατημένος ενθουσιασμός. «Η βάση του ΠΑΣΟΚ επανεκλέγοντας τον Ανδρουλάκη έστειλε ένα πολύ καθαρό μήνυμα εντός κι εκτός κόμματος» μου είπε συνομιλητής από το πάλαι ποτέ κίνημα. Άλλος φρόντισε να με πληροφορήσει ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι καθοριστικές σε αυτή την πολιτική συγκυρία, χωρίς να κάνει λόγο για ποσοστά. Νάτο το 20% σκέφτηκα. Σιγά τα ωά θα μου πείτε. Το κόμμα είναι κόμμα και έχει κάθε λόγο να διαρρέει αισιοδοξία δεδομένης και της αλλοπρόσαλλης κατάστασης που επικρατεί στο «απόκομμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκέφτηκα αμέσως έναν παλιό γνώριμο, έμπειρο δημοσκόπο και καθόλου φίλα προσκείμενο προς το ΠΑΣΟΚ. «Το τοπίο είναι ρευστό. Μην αποκλείεις τίποτα» μού είπε. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε…

Κάνοντας μια γύρα στα πιο σοβαρά και αξιόπιστα -λέμε τώρα- μέσα ενημέρωσης του Διαδικτύου είδα το κλίμα λίίίίίγο πιο διαφορετικό. Για παράδειγμα στο πιο σοβαρό ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει προς το παρόν ο Ανδρουλάκης που δεν είναι άλλο στο πως θα αξιοποιήσει τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου στο νέο οργανόγραμμα, οι διατυπώσεις των ρεπόρτερ ήταν πολύ προσεκτικές και καθόλου… συμβουλευτικές όπως συνέβαινε τόσα χρόνια. Άλλος συνάδελφος, εμπειρότερος εμού στα του ΠΑΣΟΚ έγραψε ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν το πόσο πολιτικό χρόνο έχει ο Ανδρουλάκης να ξεδιπλώσει το σχέδιό του!

Βρε λες; Σκέφτηκα. Όμως αυτά είναι σενάρια στο πλαίσιο των mind games που παίζονται στην πολιτική και οι ερμηνείες πάντα ποικίλουν -κάτι σαν τις απόψεις που όλοι μας έχουμε από μία.

Πάντως εγώ θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Υ.Γ.: Ο Μητσοτάκης προς το παρόν δεν ασχολείται και καλά κάνει. Έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει. Είπαμε: προς το παρόν.

Υ.Γ.1: Τις αμέσως επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να βάλω στην εξίσωση της Κεντροαριστεράς και τον Τσίπρα. Πρώτα όμως θα ακούσω τα όσα έχει να πει στην εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *