18 Οκτωβρίου 2024
  • 18 Οκτωβρίου 2024

Ζητείται… αντιπολίτευση. Τι, όχι;

By on 12 Οκτωβρίου 2024 0 79 Views

Η Καναδή συγγραφέας Margaret Atwood έχει πει: « Η βλακεία είναι το ίδιο πράγμα με την κακία, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα».

Μου αρέσει να διαβάζω άρθρα και αναλύσεις για «στιγμές» και ειδικά για πρόσωπα που «πρωταγωνιστούν» στη δημόσια ζωή.

 

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΝΝΟΣ

 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, διαβάζω άρθρα τις τελευταίες ημέρες για το ποιος είναι ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος. Τα περισσότερα, εάν όχι όλα, είναι άκρως καταδικαστικά για εκείνον και είναι να απορεί ο καθένας τι ψήφισαν τελικά οι δημότες σχεδόν πριν από ένα χρόνο για δεύτερη φορά (back to back).

Εάν είναι το… ίδιο πρόσωπο! Εάν το όνομα «Γιώργος Παναγόπουλος) ήταν το.. ίδιο στα ψηφοδέλτια ή κάποιος άλλος, ένα φάντασμα…

Λοιπόν, ας σταματήσουμε την πλάκα, γιατί κάπου υπάρχει ένα όριο.

Κάνει λάθη μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία; Εννοείται ότι γίνονται λάθη! Εννοείται ότι κάνει και προσωπικά λάθη.

Αλλά, η εμμονή ορισμένων στο πρόσωπο του δημάρχου Σαλαμίνας, ξεπερνάει τα όρια, στην προσπάθεια να καλυφθούν τα προβλήματα που υπάρχουν (και είναι δεδομένα).

Όχι, δεν χρειάζεται υποστηρικτές, αλλά δεν μπορούν να γράφονται πράγματα που απλά… προκαλούν για εκείνον, όπως:

  • να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της Σαλαμίνας
  • ότι το νησί επί ημερών του έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος
  • να αντιστέκεται στην κεντρική εξουσία με οποιοδήποτε χρώμα

Και άλλα τέτοιου είδους…

Λογικά, οι πολίτες, τον ψήφισαν επειδή διαπίστωσαν ότι:

  • Αποκατέστησε την αξιοπιστία που είχε χαθεί τα προηγούμενα χρόνια. Το… φάντασμά του πήρε όταν ανέλαβε χρέη Δημάρχου έναν Δήμο που ήταν χρεωμένος;
  • Γίνονται προσπάθειες ώστε η Σαλαμίνα να μην είναι ο απέραντος σκουπιδότοπος των προηγούμενων ετών. Και είναι… άκομψο κάποιοι να ταυτίζονται με ρεπορτάζ που λοιδορούν το νησί, ε;
  • Η κεντρική εξουσία άλλαξε ρότα και ήρθε πιο κοντά στο νησί τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, αυτό το γνωρίζει η «αντιπολίτευση», από την οποία κάποιοι «βολεύτηκαν» με μισθό στην… κεντρική εξουσία.

Και κάποιοι που έχουν «εμμονή», γνωστοί άλλωστε στον κόσμο της Σαλαμίνας, αποχώρησαν και έμειναν μόνοι…

Ο τίτλος λοιπόν ενός άρθρου, που περιέχει τις δύο «μαγικές λέξεις» όπως… ΄΄ζητείται δήμαρχος΄΄, θα έχει την σημασία του εάν απαντηθούν δύο ακόμα «μαγικές λέξεις» όπως… ΄΄ζητείται αντιπολίτευση΄΄.

Γιατί ο κόσμος, και πολύ σωστά, ρωτάει εάν πράγματι στην Σαλαμίνα υπάρχει αντιπολίτευση. Λογικά, η απάντηση μπορεί να δοθεί από το υπουργείο… Ναυτιλίας. Όχι από τον υπουργό!

Και κάτι άλλο, επειδή πλέον κάποιοι σιωπούν, ή φοβούνται. Δεν μπορεί να γράφονται τέτοια άρθρα, καθώς οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι οι… «μόνοι» θέλουν με αυτή την «γραφίδα» να παρακαλέσουν ένα νέο σχήμα που θέλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές ότι «εδώ είμαι, σας παρακαλώ πάρτε με, νιώθω μόνος και προδομένος, έχω ανάγκη να είμαι στα κοινά για να την λέω στον Παναγόπουλο».

Άντε, καληνύχτα και καλή τύχη…  Τουλάχιστον, αναγνωρίζω ότι η «αντιπολίτευση» ασκείται από έναν «μοναχό» σύμβουλο. Κάτι είναι και αυτό…

 

Υ.Γ. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας θα δώσει συνέντευξη στο dossier.gr. Εκεί θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να στείλει ερωτήσεις στο dossiernannos@gmail.com. Ότι θέλετε, τα πάντα όλα!

 

Υ.Γ.1. Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξή σας σε αυτό το νέο εγχείρημα. Στόχος μας είναι να μεγαλώσει αυτό το site. Και θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *