6 Οκτωβρίου 2024
  • 6 Οκτωβρίου 2024
  • Home
  • ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών στην Σαλαμίνα, ένα έργο που… αξίζει να το κάνεις!

Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών στην Σαλαμίνα, ένα έργο που… αξίζει να το κάνεις!

By on 3 Οκτωβρίου 2024 0 70 Views

Επειδή πολλές ειδήσεις περνούν απαρατήρητες, όμως είναι «εργαλεία» στα χέρια των δημοτών, σήμερα το dossier θα αναδείξει το θέμα της ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών στην Σαλαμίνα, έργο που προσφέρει ήδη τα μέγιστα στους δημότες ενώ έχει κοινωνικές προεκτάσεις.

Ειδικότερα με τη συμβολή του αντιδημάρχου καθαριότητας, Αντώνη Βακάλη, ο Δήμος Σαλαμίνας δημιούργησε για πρώτη φορά επί δημαρχίας Γιώργου Παναγόπουλου το ρεύμα ανακύκλωσης πλαστικών στο νησί.

Με αυτό το έργο, ο Δήμος εκτός των άλλων εκμεταλλεύεται βαρέλια τα οποία αγοράσει για λάδια στα φορτηγά, δεν τα πετάει, τα διαμορφώνει καταλλήλως και χρησιμοποιούνται ως θέση σε κεντρικά σημεία της Σαλαμίνας όπου μαζεύονται τα πλαστικά καπάκια.

 

 

Στη ουσία δηλαδή, ο Δήμος εκμεταλλεύεται χωρίς έξοδα ένα απόρρημα που είναι τα βαρέλια από τα λάδια και το χρησιμοποιούμε σαν σημείο συλλογής καπακιών.

Τέτοια βαρέλια έχουν δοθεί ήδη σε συλλόγους, σε σχολεία αλλά και δημόσια κτήρια.

 

 

Επίσης, ο Δήμος κατάφερε μέσα από τα καπάκια που δίνονταν π.χ. σε εκκλησίες, να τα περισυλλέξει, όπου εν συνεχεία μια τεράστια ποσότητα να πουληθεί μετά από έρευνα αγοράς στην καλύτερη τιμή, με τα χρήματα να δίνονται στο σύλλογο ΑΜΕΑ της Σαλαμίνας!

 

 

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως η μεγαλύτερη πηγή είναι τα τρία πολυκέντρα ανακύκλωσης όπου εκεί πηγαίνει ο κόσμος τα μπουκάλια. Σημαντική λεπτομέρεια: Στα πολυκέντρα δεν περνάνε τα μπουκάλια μαζί με τα καπάκια, οπότε τα καπάκια συλλέγονται στα ειδικά βαρέλια τα οποία, μετά, έρχονται στο δήμο.

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ανακύκλωση στο Δήμο της Σαλαμίνας, ΕΔΩ.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *