5 Οκτωβρίου 2024
  • 5 Οκτωβρίου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θλίψη… 26χρονος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Γιος γνωστού νευρολόγου από τη Θεσσαλονίκη

Θλίψη… 26χρονος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Γιος γνωστού νευρολόγου από τη Θεσσαλονίκη

By on 2 Οκτωβρίου 2024 0 8 Views

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ιωνάς Καρούσης, Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, κατά πληροφορίες του protothema.gr με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο περί νεαρού 26 ετών με διπλή ιθαγένεια (ελληνική και ισραηλινή). Ήταν γιος πολύ γνωστού γιατρού στα Ιεροσόλυμα. Συγκεκριμένα ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

 

Επτά οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ

Υπενθυμίζεται πως επτά είναι οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστινίων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Αρχικά οι νεκροί ήταν έξι, ωστόσο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε στη διάρκεια της νύχτας. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», ανέφερε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *