30 Σεπτεμβρίου 2024
  • 30 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρεύμα: Πού «κλειδώνουν» τα τιμολόγια τον Οκτώβριο, πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές

Ρεύμα: Πού «κλειδώνουν» τα τιμολόγια τον Οκτώβριο, πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές

By on 30 Σεπτεμβρίου 2024 0 3 Views

Στα επίπεδα των 15 λεπτών αναμένεται να διαμορφωθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών τα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβρη, που πρόκειται να ανακοινώσπυν αύριο οι πάροχοι, χωρίς πλέον να συνοδεύονται, ενδεχομένως, από επιδότηση.

Στο βασικό σενάριο, η μέση τιμή ρεύματος για τον Οκτώβρη θα διαμορφωθεί, χωρίς επιδότηση, εκεί που ήταν και τον Σεπτέμβρη με την επιδότηση, δηλαδή στα 15,7 λεπτά η κιλοβατώρα.

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο που αποτελεί σημαντική συνιστώσα για τη διαμόρφωση των πράσινων τιμολογίων.

Επιπλέον, η τιμή της χονδρικής, χθες έπεσε στα 56,92 ευρώ όταν το Σάββατο ήταν τα 90 ευρώ. Αυτό φαίνεται πως πιθανότατα να αποτυπωθεί και στα τιμολόγια. Ενδεχομένως να μην χρειαστεί επιδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και η τιμή να είναι κάτω από τα 0,15 ευρώ.

Το αρμόδιο υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να δώσει ενίσχυση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ποντάροντας στην πτωτική τάση των χρηματιστηρίων ενέργειας αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης λόγω φθινοπώρου.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *