29 Σεπτεμβρίου 2024
  • 29 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Έρχεται ο anti-drone θόλος – Τι αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Έρχεται ο anti-drone θόλος – Τι αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

By on 27 Σεπτεμβρίου 2024 0 10 Views

Τη φρεγάτα «Σπέτσαι», λίγο πριν αποπλεύσει για να ενταχθεί στις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδες», επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της φρεγάτας σχετικά με την αποστολή της.

Ο κ. Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης απηύθυνε ομιλία προς τον κυβερνήτη, τα στελέχη και το πλήρωμα της φρεγάτας.

Εκεί, αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων συνολικά «τον αντι-drone θόλο που θα δημιουργηθεί στην πατρίδα μας».

Χαρακτήρισε το «Κένταυρος» ένα σημαντικό τμήμα από αυτό το θόλο ενώ τόνισε ότι ελπίζει ότι το «Κένταυρος» θα προστατεύσει τη φρεγάτα «Σπέτσαι» αλλά και τα πλοία που αυτή θα συνοδεύει «με την ίδια επιτυχία που το κατάφερε μέχρι τώρα».

«Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις και τελετές. Η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αυτό είναι συνθήκη για να επιβιώσει» ξεκαθάρισε στο τέλος.

 

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *