4 Οκτωβρίου 2024
  • 4 Οκτωβρίου 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Hurriyet: Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη για ζητήματα… Αιγαίου

Hurriyet: Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη για ζητήματα… Αιγαίου

By on 27 Σεπτεμβρίου 2024 0 10 Views

Για τα όσα ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ μίλησε σε δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτοντας πως στις αρχές του 2025 θα υπάρξει συνάντηση για «τα ζητήματα στο Αιγαίο».

Ο Τούρκος πρόεδρος πυροδότησε τη «βόμβα» απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Χζ. Αλί.

Όπως αναφέρει η τουρκική hurriyet, όταν ρωτήθηκε για τα θέματα της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν απάντησε ότι «προς το παρόν, οι διαβουλεύσεις με την Αθήνα έχουν ανατεθεί στο σύμβουλό του επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Τσαγατάι Κιλίτς και την Ελληνίδα ομόλογό του, οι οποίοι θα προετοιμάσουν το έδαφος για την επικείμενη συνάντηση και συζήτηση στις αρχές του επόμενου έτους (2025)».

Αναλυτικά, αυτό που τόνισε στους δημοσιογράφους ήταν ότι «δώσαμε βάρος τόσο σε αυτό το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο, όσο και σε κάποια γνωστά ζητήματα που ζούμε στο Αιγαίο και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα θέσει αυτά τα θέματα στο τραπέζι και θα λύσει αυτό το ζήτημα». Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να θέσει τις διαφορές στο τραπέζι για επίλυση.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *