19 Σεπτεμβρίου 2024
  • 19 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • «Διαρροή» από… Κομισιόν: «Απαγόρευση του καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους»!

«Διαρροή» από… Κομισιόν: «Απαγόρευση του καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους»!

By on 19 Σεπτεμβρίου 2024 0 6 Views

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει την απαγόρευση του καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, σε στάσεις λεωφορείων, ζωολογικούς κήπους και άλλους παρόμοιους χώρους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euronews.

Τα σχέδια της Κομισιόν περιλαμβάνουν και τα προϊόντα χωρίς νικοτίνη, τύπου IQOS,.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την επέκταση των υφιστάμενων απαγορεύσεων του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων προϊόντων που δεν περιέχουν νικοτίνη, σύμφωνα με προσχέδιο της απόφασης που διέρρευσε στο γνωστό πρακτορείο.

Το σχέδιο πρόκειται να εγκριθεί από την ερχόμενη Τρίτη, και θα επεκτείνονται οι κατευθυντήριες γραμμές που είχαν θεσπιστεί το 2009 και αποσκοπούν στη μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, χώρους εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Euronews υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο προσχέδιο θα έχει αλλαγές μέχρι να ψηφιστεί, ωστόσο επιδιώκει να απαγορεύσει από όλους τους δημόσιους χώρους τσιγάρα, προϊόντα χωρίς νικοτίνη, ηλεκτρονικά τσιγάρα και όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία και από τα νέα προϊόντα καπνού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές δεν θα είναι δεσμευτικές για τα κράτη-μέλη, αλλά θα παρέχουν ένα πλαίσιο ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών για τον περιορισμό του καρκίνου που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *