18 Σεπτεμβρίου 2024
  • 18 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • Ε όχι, η Σαλαμίνα δεν είναι ο σκουπιδότοπος της Αθήνας!

Ε όχι, η Σαλαμίνα δεν είναι ο σκουπιδότοπος της Αθήνας!

By on 13 Σεπτεμβρίου 2024 0 172 Views

Με πολλή μεγάλη λύπη παρακολούθησα το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα σκουπίδια στην Σαλαμίνα. Και με μεγαλύτερη λύπη άκουσα στο τέλος του ρεπορτάζ τον δημοσιογράφο να λέει με στόμφο, κλείνοντας στην ουσία το τηλέφωνο στον δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο χωρίς να το δοθεί ο χρόνος για να απαντήσει, το εξής: «Πολύ λυπηρό, η Σαλαμίνα, αυτό το πολύ ωραίο νησί, να είναι ο σκουπιδότοπος της Αθήνας».

Αλήθεια;

 

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΝΝΟΣ

 

Πριν αναφέρω για το πόσο κακό «εξάγεται» από μια τέτοια διαδικασία – συζήτηση, είναι εντελώς άκομψο κάποιοι να κάνουν σημαία αυτά που είπε ο δημοσιογράφος και να δέχονται ότι το νησί όπου μένουν, όπου εργάζονται, που πηγαίνουν εκεί σχολεία τα παιδιά τους, που διασκεδάζουν, είναι ο σκουπιδότοπος της Σαλαμίνας.

Αλήθεια; Αυτό πιστεύετε; Τι ρωτάω… Αυτό πιστεύετε, αφού τα «χώσατε» στα κοινωνικά δίκτυα, και βγήκατε κάποιοι χαρούμενοι για τα όσα είδατε στο ΣΚΑΪ για να βγει ξανά η πολιτική χολή κατά του Γιώργου Παναγόπουλου. Ναι, αυτός φταίει για όλα…

 

 

Επειδή πολλοί θα πείτε σε αυτό το σημείο ότι τον στηρίζω με αυτό το κείμενο, όχι, δεν ισχύει. Αλλά, ως γέννημα – θρέμμα αυτού του νησιού, και ως δημοσιογράφος αντιλαμβάνομαι τα πράγματα αλλιώς. Και δεν δέχομαι η Σαλαμίνα να βάλλεται και να μην υπάρχει «απάντηση». Να μην δίνεται χρόνος για να υπάρξουν απαντήσεις. Γιατί στο ΣΚΑΪ, μετά την ατάκα περί σκουπιδότοπου, δεν υπήρξε «απάντηση».

Δεν θα ασχοληθώ με τις λασπολογίες «ντόπιων» που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν για ακόμα μια φορά δηλητήριο. Μάλλον, ακόμα να χωνέψουν την δεύτερη «εκλογική» ήττα. Ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν θέλω να πιστεύω… Αλλά αυτά είναι «λεπτομέρειες», συνηθισμένες.

Το έχω ξαναγράψει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, παρανοήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν διαβάζω κριτικές που ασκούνται ΔΙΚΑΙΩΣ στην δημοτική αρχή με αποδείξεις, με φωτογραφίες. Χαίρομαι που υπάρχουν οργανωμένες ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα που γράφουν τα πάντα. Την κριτική. Όχι την εμμονή! Άλλωστε, εδώ στο dossier έχω αναδείξει ορισμένα θέματα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως π.χ. την αστυνόμευση στο νησί.

 

 

Πάμε όμως σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Έχουμε και λέμε:

1ον. Ο Δήμος Σαλαμίνας πρέπει και οφείλει να βγει ξεκάθαρα και να πει τι έχει συμβεί με το θέμα της καθαριότητας. Σε μια συνέντευξη Τύπου (και όχι με ένα απλό δελτίο Τύπου π.χ. μπάσκετ 3on3, Ράλλυ κοκ), με αναλυτικά στοιχεία «παρουσία» όλων των εμπλεκομένων, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ούτε από την αντιπολίτευση. Τι έχει συμβεί, τι συμβαίνει, ακόμα και με φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Το πριν και το μετά. Και να σταλεί όλο το υλικό στα ΜΜΕ. Παντού! Με ονοματεπώνυμα! Αρκετά πλέον ο πολιτικός «χαβαλές».

2ον. Να πάρει ξεκάθαρη θέση η αντιπολίτευση. Της αρέσει αυτό το τηλεοπτικό θέαμα; Ας κάνουν δημοτικά συμβούλια, ας «σκοτωθούν», να βρουν όμως στο τέλος μια κοινή λύση και να υπάρξει καθολική «απάντηση».  Σε τέτοια θέματα, βγαίνεις και πρέπει να δείχνεις «ενωμένος» όταν το νησί «βάλλεται». Εάν συμβεί το αντίθετο, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Και επιτέλους, ας βάλουν «χαλινάρια» σε όσους επιζητούν το κακό. Ο νοών νοείτω…

3ον. Επειδή υπάρχει αυτή η καραμέλα περί προστίμων, εννοείται ότι πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα το σύνολο των χρημάτων, και για πιο λόγο.

4ον. Και επιτέλους, ας μάθουμε όλα τα ονόματα που εμπλέκονται. Γιατί δεν είναι μόνο ο Αντώνης Βακάλης, τον οποίο όλοι έχουν βρει το «θύμα», αλλά κανείς στην ουσία δεν γνωρίζει τι κάνει καθημερινά. Τον έχουν ρωτήσει πόσες ώρες βλέπει την οικογένεια του; Τον έχουν ρωτήσει ποτέ εάν τον έχουν πάρει τηλέφωνο στις 3 τη νύχτα για «θέμα» με τα σκουπίδια, ακόμα και την… πρωτοχρονιά; Και εάν τον θεωρούν ανίκανο, πώς είναι δυνατόν να βγαίνει από την κάλπη δεύτερος στο ψηφοδέλτιο; Τα έχει κάνει όλα τέλεια; Όχι φυσικά! Θεωρώ ότι για όλα υπάρχουν απαντήσεις… Με στοιχεία όμως, όχι με λόγια του αέρα! Και κάτι άλλο. Αυτός (ο Βακάλης) βρίσκεται μόνιμα στην κριτική, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι τον «αφήνουν» μόνο του, αφού ασχολούνται π.χ. με… βαψίματα, κοπές δέντρων, εκδηλώσεις για χορούς, αποθεώνονται μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα, το παίζουν «μάγκες» αλλά παραμένουν «θεατές» επειδή η θέση τους είναι… ασφαλής. Αυτά, και θα επιστρέψω με κάποιο άλλο άρθρο…

5ον. Επιτέλους, να ειδοποιηθεί και η Περιφέρεια Αττικής, ώστε και εκείνη να δώσει απαντήσεις. Εντάξει, ωραίες οι νέες θεσούλες, ωραία τα λογάκια από τους «νέους» που έρχονται στο νησί για τις εκδηλώσεις και το παίζουν παράγοντες, αλλά χρειάζονται και πράξεις. Όχι μόνο ΘΑ ΘΑ ΘΑ…

Το θέμα με την καθαριότητα υπάρχει σε πολλούς Δήμους. Κάποιοι βέβαια το έχουν λύσει, κάποιοι το παλεύουν, κάποιοι το έχουν αφήσει στη μοίρα του. Η τελευταία «κατηγορία» είναι μακριά από εμάς. Θεωρώ ότι το παλεύουμε. Αλλά για να «πείσεις», πρέπει να παραθέσεις στοιχεία. Πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Η αδιαφορία, τέλος. Έργα και πράξεις, με αποδείξεις.

Και ναι, όπως διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα. Η αντιπολίτευση, να σταθεί στο ύψος της. Να δείξει ότι υπάρχει. Όχι μόνο να ελέγχει τις «κρουαζιέρες» εισπράττοντας χρήματα δίπλα στην «μεταγραφή». Ξέρω τι γράφω…

 

Δείτε και το βίντεο:

 

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *