18 Σεπτεμβρίου 2024
  • 18 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ντιμπέιτ Τραμπ – Χάρις: Τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις, ο «νικητής» και ο «χαμένος»

Ντιμπέιτ Τραμπ – Χάρις: Τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις, ο «νικητής» και ο «χαμένος»

By on 11 Σεπτεμβρίου 2024 0 10 Views

Στα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά το κρίσιμο ντιμπέιτ της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι στραμμένα τα βλέματα των επιτελείων, με την μέτρηση του CNNi, που έγινε μετά την ολοκλήρωσή του, να αναδεικνύει νικήτρια, την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα:

  • Το 63% όσων παρακολούθησαν το ντιμπέιτ δήλωσε ότι η Χάρις κέρδισε.
  • Μόλις το 37% δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το ντιμπέιτ.

Η εμφανής νίκη της Χάρις είναι αξιοσημείωτη, διότι η ίδια ομάδα ψηφοφόρων πήγε στο ντιμπέιτ με ανάμεικτες προσδοκίες. Στην ερώτηση πριν από το ντιμπέιτ για το ποιος πίστευαν ότι θα κέρδιζε, το 50% προέβλεψε τη Χάρις και το 50% επέλεξε τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω γραπτών μηνυμάτων με ψηφοφόρους που στρατολογήθηκαν εκ των προτέρων και συμφώνησαν να ερωτηθούν μετά το τέλος του ντιμπέιτ. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης – η οποία δεν αντικατοπτρίζει το εκλογικό σώμα στο σύνολό του – είναι συν ή πλην 5,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα αποτελέσματα αποκλίνουν έντονα από το ντιμπέιτ του Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά από εκείνο το ντιμπέιτ έδειξε ότι δύο στους τρεις ψηφοφόρους που το παρακολούθησαν επέλεξαν τον Τραμπ ως νικητή, ενώ μόλις το ένα τρίτο χαρακτήρισε νικητή τον Μπάιντεν.

Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές εμφανίζονται διχασμένοι για το ποιος από τους δύο υποψηφίους φαίνεται να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα τους.

Συγκεκριμένα, το 44% λέει ότι η Χάρις τους καταλαβαίνει καλύτερα έναντι 43% που υποστηρίζει ότι ο Τραμπ είναι αυτός που τα κατανοεί καλύτερα.

Ωστόσο, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές δίνουν ένα πλεονέκτημα 20 ποσοστιαίων μονάδων στον Τραμπ έναντι της Χάρις (55% έναντι 35%) μετά τη συζήτηση για τον χειρισμό της οικονομίας.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *