16 Σεπτεμβρίου 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καθαρισμός υπογείων τμημάτων στον Κηφισό από την Περιφέρεια Αττικής

Καθαρισμός υπογείων τμημάτων στον Κηφισό από την Περιφέρεια Αττικής

By on 28 Αυγούστου 2024 0 19 Views

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τις εργασίες καθαρισμού που ξεκίνησαν στον Κηφισό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπρεπε δυστυχώς, να περάσουν δεκαετίες για να καθαρισθούν όλα τα σκεπασμένα τμήματα του Κηφισού Ποταμού από την Περιφέρεια Αττικής.  Για πρώτη φορά, σε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση, καθαρίζονται όλα τα υπόγεια σημεία σε μήκος 8,6 χιλιομέτρων.  Η όλη επιχείρηση, παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες καθώς καταγράφεται έλλειψη αερισμού και φωτισμού σε αρκετά σημεία, το υπόστρωμα είναι βουρκώδες, ενώ έχουν καταπέσει μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος.

Απομακρύνουμε τόνους από μπάζα και απορρίμματα, ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η διατομή για να υπάρξει απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν αυτά τα τμήματα ήταν επικίνδυνη και απαιτούσε άμεσες δράσεις, ιδίως ενόψει των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η σχετική επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση όλων των σημαντικών υδάτινων πόρων και υποδομών του λεκανοπεδίου, με στόχο την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους τους κατοίκους».

 

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *