16 Σεπτεμβρίου 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Έφοδοι» ελεγκτικών αρχών σε μεγάλες αλυσίδες και συνοικιακά καταστήματα για τα σχολικά είδη

«Έφοδοι» ελεγκτικών αρχών σε μεγάλες αλυσίδες και συνοικιακά καταστήματα για τα σχολικά είδη

By on 22 Αυγούστου 2024 0 21 Views

«Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την οικογένεια και την ικανοποίηση βασικών αναγκών όπως είναι τα σχολικά είδη. Όλοι οι φορείς της αγοράς θα πρέπει να μειώσουν τα κέρδη τους στην παρούσα κοινωνική συγκυρία και για το σκοπό αυτό θα πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου για το πλαφόν κέρδους σε σχέση με το 2021. Καμία ανατίμηση δεν δικαιολογείται». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από σύσκεψη με παράγοντες της αγοράς για τα σχολικά είδη, θυμίζοντας ότι οι «καμπάνες» για την αισχροκέρδεια έχουν πενταπλασιαστεί και φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος στους φορείς της αγοράς τόνισε ότι «…είναι απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί την ελληνική οικογένεια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα για τα μαθήματά τους. Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα σχολικά είδη. Για το σκοπό αυτό συγκροτούμε το καλάθι με τα σχολικά είδη από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι τα σχετικά προϊόντα εντάσσονται στις διατάξεις για το πλαφόν κέρδους και για αυτό θα υπάρξουν άμεσα έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ». Υπενθυμίζεται ότι το ανώτερο πρόστιμο για σχετικές παραβάσεις έχει πενταπλαστιαστεί και έχει ανέβει στα 5 εκατ. ευρώ μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου

Πράγματι, τα κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ ετοιμάζονται για τους πρώτους ελέγχους, καθώς ήδη στις μεγάλες αλυσίδες αλλά και στα συνοικιακά καταστήματα, έχουν γεμίσει τα ράφια με σχολικά είδη.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *