16 Σεπτεμβρίου 2024
  • 16 Σεπτεμβρίου 2024
  • Home
  • ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  • Πολιτικά ανίκανοι στην Σαλαμίνα… Τότε ποιοι τους ξαναψήφισαν;

Πολιτικά ανίκανοι στην Σαλαμίνα… Τότε ποιοι τους ξαναψήφισαν;

By on 19 Αυγούστου 2024 0 50 Views

Διαβάζω στον Τύπο της Σαλαμίνας (ειδικά όμως στις ομάδες που υπάρχουν στα social media) πολλά και διάφορα. Ενδιαφέροντα κατά την άποψή μου, ορισμένα δε είναι άκρως προσεχτικά και πλήρως τεκμηριωμένα για όσα διαδραματίζονται.

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Ωστόσο, ας πούμε ορισμένα πράγματα, γιατί κάποιοι προσπαθούν να εκτραχυνθούν επικίνδυνα, δημιουργώντας πάντα εντυπώσεις προς ίδιον όφελος. Τουλάχιστον, αυτό θέλω να πιστεύω, δηλαδή να μην είναι ουρά “συμφερόντων”.

Σωστά γράφονται π.χ. ότι ορισμένα έργα είναι έχουν αφεθεί στην… τύχη τους. Μάλιστα, έχουν δημοσιευτεί και ορισμένες φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εγκατάλειψη. Σωστή κριτική, ολόσωστη, αν και στο κείμενο, προφανώς ο σκοπός του «συντάκτη» είναι να χτυπηθεί φυσικά η δημοτική ηγεσία και ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.

Εκεί, όμως, χάνεται το.. δίκιο. Και εξηγώ.

Στις τελευταίες εκλογές, ο δήμαρχος Σαλαμίνας επιλέχθηκε ξανά. Με την ψήφο των δημοτών, όχι με τις… δημοσκοπήσεις. Με την κάλπη. Ο λαός της Σαλαμίνας τον επέλεξε ξανά, για δεύτερη φορά. Και το αποτέλεσμα δεν το αμφισβήτησε κανένας, πολύ σημαντικό με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα…

Πάμε παρακάτω.

Όταν υπάρχει εμμονή και επιλέγεται από τους «συντάκτες» να… λαβώνουν την δημοτική αρχή και για την… γάτα που ανέβηκε στο δέντρο και δεν την κατέβασε… έγκαιρα π.χ. ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, τότε υπάρχει το «σάπιο μήλο».

Όταν επίσης επιλέγεται από τους «συντάκτες» να ποστάρουν φωτογραφίες με σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί, βάζοντας στο στόχαστρο π.χ. τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας επειδή είναι ο πρώτος στόχος και αγνοώντας τι έργο έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια, τότε η εμμονή παίρνει άλλες διαστάσεις.

Όμως, αναρωτιέμαι. Αυτούς που χτυπάνε, πραγματικά, ο κόσμος της Σαλαμίνας τους επιβράβευσε στις τελευταίες εκλογές. Ορισμένους, δε, με εντυπωσιακά νούμερα!

Εδώ, λοιπόν, τι συμβαίνει; Κάτι… περίεργο, προφανώς. Μπορεί και να χάνεται το… ίδιον έφελος.

Το περίεργο όμως έχει να κάνει την ίδια ώρα με την στάση που κρατούν οι «συντάκτες» με την… αντιπολίτευση. Εκεί, όλα καλά, όλα ανθηρά. Όχι, δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω σύγκριση. Την σύγκριση την έκανε ο κόσμος στις εκλογές και αποφάσισε.

Αλλά, ένας καλός «συντάκτης» ασχολείται και με την εξουσία, και με την αντιπολίτευση. Μάλλον, όμως, επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση (σ.σ. θα ασχοληθώ σε επόμενα άρθρα), ο εύκολος στόχος είναι η «εξουσία».

Υ.Γ. Καλή μας αρχή, εδώ στο dossier. Θα τα λέμε τακτικά…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *