21 Μαΐου 2024
  • 21 Μαΐου 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Συνεχίζεται στα σχολεία η δράση «Τhe Green City»

Συνεχίζεται στα σχολεία η δράση «Τhe Green City»

By on 8 Ιουνίου 2023 0 346 Views

«Τα παιδιά μας επιδεικνύουν την ωριμότητα που χρειάζεται ώστε με οικολογική συνείδηση να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον ενθουσιασμό των μαθητών που, όπως ανέφερε, διαπίστωσε κατά την εφαρμογή του προγράμματος «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ, σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 3.163 μαθητές από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων της Αττικής τα οποία επισκέπτεται διαδοχικά η ομάδα του «The Green City».

Την περασμένη εβδομάδα ο περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψης της ομάδα, παραβρέθηκε σε σχολεία της Καισαριανής και του Χολαργού όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και αντιλήφθηκε το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών για την ανακύκλωση μέσα από τις διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος.

«Ως Περιφέρεια Αττικής, επιστρατεύουμε κάθε δυνατότητα ώστε να προάγουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους πολίτες για την υλοποίηση ενός καθολικού οράματος αλλά και μια αναγκαίας πραγματικότητας: να θέσουμε τις πιο γερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι αρχές της αστικής βιωσιμότητας, της πράσινης οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από το εμπνευσμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, αποδεικνύοντας με πράξεις και συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική μας γυρίζει σελίδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της», επισήμανε ο κ. Πατούλης, συγχαίροντας όλη την μαθητική κοινότητα, που γίνεται «ενεργό μέρος μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας».

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται, παραδίνοντάς τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται στη γειτονιά τους, βάσει δρομολογίων αναρτημένων στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Για τις δράσεις που απευθύνονται στα σχολεία, οι μαθητές μέσα από διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, ενημερώνονται για τη σημασία της ανακύκλωσης και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης για τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές στο τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του διευθυντή του σχολείου.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *