21 Μαΐου 2024
  • 21 Μαΐου 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Εκλογές τον Μάιο με… συνέντευξη στον πρώην πολιτικό αρχηγό

Εκλογές τον Μάιο με… συνέντευξη στον πρώην πολιτικό αρχηγό

By on 23 Μαρτίου 2023 0 160 Views

Το Μάιο ως μήνα διεξαγωγής των πρώτων εκλογών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δείξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός έχει ειδικότερα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση του Alpha.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να ήταν η πρώτη μετά την προκήρυξη των εκλογών, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου θα πραγματοποιούνταν 9 Απριλίου.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εκ των πραγμάτων άλλαξε. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε τις ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατά τη διαχείριση της κρίσης, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήματα επιζώντων και θα ξεκαθαρίσει τις εκλογικές του προθέσεις.

Στόχος του Μαξίμου είναι να βάλει τέλος στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για μετάθεση των εκλογών το καλοκαίρι. Και αυτό καθώς φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη πως όσο καθυστερούν οι κάλπες, τόσο θα αυξάνεται η φθορά της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να έχει μπει σε μία μη αναστρέψιμη τροχιά καθόδου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Όπως αναφέρει το News24/7, εφόσον οι κάλπες στηθούν Μάιο, δύο είναι οι κατάλληλες ημερομηνίες ώστε οι δεύτερες εκλογές να μην πέσουν πάνω στις πανελλαδικές: Η 21η και η 28η Μαΐου. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες εκλογές θα προκηρυχθούν μετά το Πάσχα.